ABC GEBOUW

Spot-uv

Spot-uv, ook wel UV-lak of spotvernis genoemd, is een druktechniek waarbij op het drukwerk een glanzende laag wordt aangebracht. Spotvernis kan op het volledige drukwerk worden aangebracht, maar ook selectief op een bepaald element van het drukwerk. Zo kan je bepaalde delen van het drukwerk gaan uitlichten en meer laten opvallen, of een subtiel kleurloos motief toevoegen. De spotvernis zorgt voor een voelbaar reliëf op het drukwerk. Op gebied van ontwerp biedt dit dus ook een mogelijkheid voor 3D-effecten .

Deze hoogwaardige afwerking is zeer geschikt om bv. een logo in de kijker te plaatsen. Het kan ook gebruikt worden om een illustratie te laten glanzen of een bijzonder effect te creëren, denk bijvoorbeeld aan de schubben van een hagedis.

Luxe afwerking in combinatie met soft touch plastificatie

Voor een mooi effect brengen we een matte plastificatie aan als basis. U kan ook kiezen voor soft touch plastificatie. Hierdoor voelt het drukwerk fluweelzacht aan, wat zorgt voor een extra luxueus gevoel. In combinatie met onze spotvernis zorgt dit voor schitterende contrasten.

Spot-UV met folie

Spotvernis kan je perfect gaan combineren met een laagje folie (goud, zilver, koper, …). De folie hecht zich aan het laagje spotvernis en laat uw drukwerk extra schitteren. Deze technieken kunnen ook gecombineerd worden, waarbij we bepaalde delen van uw drukwerk enkel met Spot-UV voorzien en andere delen van een laagje folie.

Schuiven naar boven