ABC Drukkerij

Spot-uv

Spot-uv, ook wel UV-lak of sportvernis genoemd. Is een druktechniek waarbij op het drukwerk een glanzende laag wordt aangebracht. Spotvernis kan op het volledige drukwerk worden aangebracht, maar kan ook op een bepaald element van het drukwerk worden geplaatst. Hierdoor ga je bepaalde delen van het drukwerk gaan uitlichten en het meer laten opvallen. De spotvernis zorgt voor een extra reliëf aan het drukwerk. De spot-uv is in dat geval een dikker laagje dat op het papier ligt en zorgt voor een zichtbaar en voelbaar gevoel. Op gebied van ontwerp ligt hier dus een grotere mogelijkheid.

Deze hoogwaardige afwerking is zeer geschikt om bv. een logo in de kijker te plaatsen. Het kan ook gebruikt worden om een illustratie te laten glanzen of een bijzonder effect te gaan creëren, denk bijvoorbeeld aan de schubben van een hagedis.

Luxe afwerking in combinatie met Soft-touch plastificatie

ABC-Drukkerij kan uw drukwerk voorzien van een Soft-touch plastificatie. Hierdoor is uw drukwerk extra beschermd en voelt het fluweelzacht aan, wat zorgt voor een extra luxueus gevoel. In combinatie met onze spotvernis zorgt dit voor schitterende contrasten.

Spot-UV met folie

Spotvernis kan je perfect gaan combineren met een laagje folie (goud, zilver, koper, …). Folie hecht zich aan het laagje spotvernis, waardoor beide technieken samen gaan. U kan bepaalde delen van uw drukwerk enkel met Spot-UV voorzien en andere delen van een laagje folie.

Schuiven naar boven